Νιώθεις παγιδευμένος σε τέσσερις τοίχους; Θέλεις να τους φας; Δοκίμασε να προσαρμόσεις λίγο τον χώρο σου πριν φρικάρεις. Καταλαβαίνουμε πώς μπορεί να νιώθεις αν είσαι σε εργασιακή καραντίνα από τον Μάρτιο. Είναι ψυχοφθόρο να είσαι όλη μέρα μόνος σου με παρέα τον εαυτό σου και σίγουρα νιώθεις ότι οι τοίχοι σε καταπίνουν. Πιθανότατα το μόνο που κάνεις για να αλλάξεις παραστάσεις μέσα στο σπίτι είναι να μεταφέρεσαι από τον καναπέ του σαλονιού, στο τραπέζι της κουζίνας και για κλείσιμο να δουλεύεις με το λάπτοπ αγκαλιά στο κρεβάτι. Μη νιώθεις άσχημα, δε διαφέρεις και πολύ από τους υπόλοιπους ανθρώπους που περνάνε την ημέρα σπίτι τους με μικρά διαλείμματα για σούπερ μάρκετ και περπάτημα. Μπορείς όμως να κάνεις την καθημερινότητά σου λίγο καλύτερη με αυτές τις απλές προσαρμογές.
Για αρχή κράτα καθαρό το σπίτι
Είναι απολύτως φυσιολογικό να νιώθεις πνιγμένος αν έχει (πολλή) σκόνη το σπίτι. Ίσως να μην έχεις καμία όρεξη να το μαζέψεις, να σου φαίνεται μάταιο «αφού πάλι θα γίνει χάλια», αλλά πραγματικά, πίστεψέ μας, θα νιώσεις απίστευτη γαλήνη μόλις το δεις τακτοποιημένο και καθαρό. Ξεκίνα με απλές δουλίτσες: ξεσκόνισε τις επιφάνειες με ένα πανάκι και αν έχεις σκούπα τύπου σουίφερ θα καθαρίσεις τα πολλά-πολλά μέσα σε ένα πεντάλεπτο.
Bonus tip: έχε πάντα ένα ριχτάρι στο καναπέ (κατά προτίμηση ανοιχτόχρωμο) και πλένε το μία φορά την εβδομάδα. Είναι τέλειο να μυρίζει μαλακτικό εκεί που κάθεσαι.
Από φυτά πώς πας;
Αν δεν μπορείς να βγεις έξω, φέρε το έξω μέσα. Δε χρειάζεται να επενδύσεις σε φυτά που δεν έχεις ιδέα πώς να φροντίσεις. Εκτός των κλασικών κάκτων υπάρχουν κι άλλα ανθεκτικά φυτά. Ενδεικτικά θα αναφέρουμε τη σανσιβέρια, το σπαθίφυλλο, το αγλαόνημα και τον πόθο.
Γραφείο έχεις;
Είναι δύσκολο να δουλεύεις στην τραπεζαρία. Για μία εβδομάδα παλεύεται, αλλά μετά από λίγο καταντά κουραστικό. Πάρε ένα γραφείο να κάνεις τη δουλειά σου -δε χρειάζεται να πληρώσεις πολλά. Μην ξεχάσεις να του βάλεις μία γλαστρούλα πάνω.
Το κρεβάτι στη μέση του δωματίου είναι πασέ
Ο μόνος λόγος για να έχεις το κρεβάτι στη μέση του δωματίου είναι για να υπάρχει πρόσβαση κι από τις δύο πλευρές και για να έχεις κομοδίνο. Θα σου προτείναμε να κολλήσεις στον τοίχο το κρεβάτι, να του βάλεις και μία κουνουπιέρα για να το κάνεις πιο cosy και να βάλεις το γραφείο σου στην γωνία του δωματίου. Με περισσότερο χώρο, μπορείς να πειραματιστείς, και κυρίως να μη νιώθεις κλειστοφοβικά.
Φως άπλετο υπάρχει;
Ένα από τα ίσως πιο σημαντικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένα καραντίνα-friendly σπίτι είναι το φως. Αν έχεις βαριές κουρτίνες βάλε τις στο πατάρι και αγόρασε λεπτές ώστε να μπαίνει φως -δε θα σου κοστίσουν ακριβά, οι λεπτές κουρτίνες κοστίζουν γύρω στα δέκα ευρώ. Κράτα τα τζάμια καθαρά. Αν έχεις καθρέφτη βαλ’ τον σε κάποιο σημείο που να αντανακλά το φως.
Τέλος, παίξε λίγο με τη διακόσμηση
Αν σε έναν χώρο αλλάξεις τις κουρτίνες, τα ριχτάρια, το χαλί και τον φωτισμό, πρακτικά έχεις ένα διαφορετικό σπίτι. Δοκίμασε να βάλεις κάποιο παλιό ριχτάρι που έχεις στη ντουλάπα. Ή τώρα που χειμωνιάζει βάλε μία κουβέρτα φλις (κρατάνε και για περισσότερο καιρό τη μυρωδιά του μαλακτικού) αντί για ριχτάρι. Τέλος, δοκίμασε να βάλεις led φωτάκια πάνω από την κουρτίνα σου ή σε κάποια γωνία για να δώσει «όγκο». Βουαλά, έχεις καινούριο σπίτι!*Το άρθρο αναδημοσιεύεται από την ιστοσελίδα www.in2life.gr