Συνήθως αυτή την εποχή – όσοι δε φύγουν για τις παραλίες – κάνουν ένα “φρεσκάρισμα” στο σπίτι. Στο άρθρο που ακολουθεί από τον ιστότοπο του Σπύρου Σούλη www.spirossoulis.com, μπορείτε να βρείτε tips για το βάψιμο του σπιτιού σας και όχι μόνο!

Πολύς κόσμος αποφεύγει να βάφει το σπίτι του κατά τους χειμερινούς μήνες γιατί αυτό δεν μπορεί να αεριστεί καλά με αποτέλεσμα να μυρίζει έντονα η μπογιά και να μην στεγνώνει εύκολα και γρήγορα λόγω του κρύου.

Η φίλη και αναγνώστριά μας Λένα Παυλίδου από τη Θεσσαλονίκη θέλει να μάθει πώς θα καταφέρει να μην μυρίζει το σπίτι της μπογιά. Πιο συγκεκριμένα μας ρωτάει: «Μόλις έβαψα το σπίτι μου και η μυρωδιά από την μπογιά δεν λέει να φύγει. Τι μπορώ να κάνω;».

Λεμόνι, αλάτι και ξίδι Τα τρία μαγικά συστατικά που θα λύσει αυτό το πρόβλημα είναι το λεμόνι, το αλάτι και το ξίδι. Και τα τρία αυτά υλικά που υπάρχουν σε κάθε κουζίνα έχουν την ικανότητα να απορροφούν τις βαριές μυρωδιές.
Πάρτε μερικά μπολ και γεμίστε τα μέχρι τη μέση με νερό. Προσθέστε μερικές φέτες λεμονιού και 1/4 φλ. αλάτι. Βάλτε τα μπολ σε διάφορα σημεία του σπιτιού και αφήστε τα εκεί για μια νύχτα.
Έξτρα tip Μην ξεχνάτε ταυτόχρονα να αερίζετε καλά το χώρο σας ανοίγοντας τα παράθυρα.

Εναλλακτικά Αντί για λεμόνι και αλάτι μπορείτε να βάλετε στα μπολ ξίδι. Τα μείγματα αυτά θα σας βοηθήσουν να διώξετε και άλλες ενοχλητικές μυρωδιές, όπως είναι οι τοξικές μυρωδιές των καινούριων επίπλων, η μυρωδιά ενός καινούριου αυτοκινήτου και κάθε είδους μυρωδιά από μπογιά.

Έξτρα tip Μην βάφετε τον τοίχο σας αν δεν έχει στεγνώσει πρώτα η πρώτη στρώση μπογιάς. Αν βάψετε πριν στεγνώσει υπάρχει ο κίνδυνος να βγαίνουν άσχημες μυρωδιές και χημικά από τους τοίχους σας ακόμα και για χρόνια.

Από το “www.spirossoulis.com – the home issue

*To άρθρο αναδημοσιεύεται από την ιστοσελίδα  www.spirossoulis.com