Η στιγμή που πρέπει να μαζέψετε αναμνήσεις και προσωπικά αντικείμενα σε κούτες και να μετακομίσετε, για πολλούς απο εμας ισως να μην είναι και πολύ ευχάριστη. Στο άρθρο που ακολουθεί από την ιστοσελίδα www.spirossoulis.com μπορείτε να βρείτε πρακτικές συμβουλές για να κάνετε το πακετάρισμα και όλη τη διαδικασία της μετακόμισης εύκολα και ευχάριστα!

Βαλίτσες
Χρησιμοποιήστε τις βαλίτσες σας, όχι για να μεταφέρετε τα ρούχα σας, αλλά τα πιο βαριά αντικείμενα, όπως για παράδειγμα τα βιβλία σας. Τα χερούλια και οι ρόδες της βαλίτσας θα κάνουν πιο εύκολη τη μεταφορά αυτών των αντικειμένων, που υπό άλλες συνθήκες, δεν θα μπορούσατε να σηκώσετε το βάρος τους και να τα μεταφέρετε.

Μεταφορά ρούχων
Μεταφέρετε τα κρεμαστά σας ρούχα, όπως είναι με τις κρεμάστρες. Και, επειδή είναι αδύνατον να κρατάτε πολλές κρεμάστρες μαζί από τα χερούλια τους, χρησιμοποιήστε μεγάλες σακούλες σκουπιδιών και βάλτε στο εσωτερικό τους τα ρούχα με τις κρεμάστρες. Σφραγίστε τις σακούλες, μόλις γεμίσουν και μεταφέρετέ τις εύκολα στο νέο σας σπίτι. Φανταστείτε πόσο εύκολα θα τα ξεπακετάρετε μετά!
Όσον αφορά τα υπόλοιπα ρούχα σας, που δεν είναι κρεμαστά, μπορείτε, αντί να τα τυλίξετε, να τα μαζέψετε σε ρολά για μεγαλύτερη εξοικονόμηση χώρου, καθώς τα πακετάρετε.

Πιάτα
Για να μεταφέρετε με ασφάλεια τα γυάλινα και εύθραυστα πιάτα σας, μπορείτε, καθώς τα τοποθετείτε μέσα σε ένα χάρτινο κουτί, να βάζετε εναλλάξ ανάμεσα σε κάθε πιάτο από ένα πλαστικό πιάτο που θα τα προστατεύει από το να σπάσουν. Τα πλαστικά πιάτα θα λειτουργούν ως στρώματα προστασίας για τα γυάλινα πιάτα.

Κούτες
Το να τοποθετείτε τα υπάρχοντα σας σε κούτες είναι μια κλασική και πρακτική λύση. Αυτό, όμως, που μπορεί να κάνει πιο εύκολη όλη τη διαδικασία είναι να σημειώνετε το περιεχόμενο του κουτιού στο πλάι και όχι πάνω, για να μπορείτε πιο εύκολα να εντοπίζετε το εσωτερικό του, όταν ξεπακετάρετε και ψάχνετε κάτι συγκεκριμένο πρώτα. Πολύ πρακτική λύση είναι να χρησιμοποιήσετε κουτιά αποθήκευσης σε διαφορετικά χρώματα και να χωρίσετε έτσι τα πράγματα σας ανά κατηγορίες και χρώματα.

Μικρά αντικείμενα
Αν έχετε πολλά μικρά αντικείμενα, όπως βίδες, που είναι εύκολο να χαθούν κατά τη μεταφορά, χρησιμοποιήστε πλαστικές σακούλες αποθήκευσης φαγητού ή μπολ φαγητού για να τα μεταφέρετε όλα μαζί με ασφάλεια, συγκεντρωμένα.

Κολλητική ταινία
Αν η κολλητική ταινία, την οποία χρησιμοποιείτε για να σφραγίζετε τις κούτες σας, δεν κολλάει καλά και πανικοβληθείτε για να τρέξετε να αγοράσετε καινούρια, δοκιμάστε να τη βάλετε λίγα λεπτά στο φουρνάκι μικροκυμάτων. Θα αποκτήσει πάλι κολλώδη υφή και θα είναι έτοιμη για χρήση.

Μπουκάλια με υγρό
Τυλίξτε με μια πλαστική σακούλα κάθε μπουκάλι και υγρή συσκευασία, όπως απορρυπαντικά, σαμπουάν και αλκοολούχα ποτά. Δεν θα θέλατε σε καμία περίπτωση να ανοίξει η συσκευασία και το εσωτερικό της να απλωθεί παντού.

Καλώδια
Αν μεταφέρετε πολλά συγκεντρωμένα καλώδια ταυτόχρονα, τα οποία κινδυνεύουν να μπερδευτούν μεταξύ τους, χρησιμοποιήστε ρολά από χαρτί υγείας ή χαρτί κουζίνας για να περάσετε μέσα από αυτά τα καλώδια και να αποφύγετε τα ανεπιθύμητα μπλεξίματα.

Από το “www.spirossoulis.com – the home issue

*To άρθρο αναδημοσιεύεται από την ιστοσελίδα  www.spirossoulis.com